Допълнителни съставки

Когато за първи път подбираме  съставките за направа на сапун ,то незаменимите съставки, които ни трябват и за които вече  знаем  са маслата ,водата и лугата.
Тези три елемента са от  решаващо значение ,за да направим ръчно изработени сапуни.

Но трябва да знаем ,че е налице едно безкрайно разнообразие  от  съставки с фантастични качества ,така че един обикновен сапун да се превърне в нещо много повече.

Чрез използване на различни добавки към вече приготвения сапун ,можем да постигнем не само визуално красив и интересен сапун ,но и такъв с чудесни ползи за нашето тяло.

Ексфолиантите,сапуните за акне и екзема , за бръснене, за  обезмирисяване и декоративните сапуни са примери за сапуни, които имат допълнителни съставки, добавени към тях.

По-долу ще намерите списък  на различните видове добавки, които обикновено се използват в приготвянето на  сапуните и линкове към по-подробни описания.

НАТУРАЛНИ БИЛКОВИ СЪСТАВКИ В САПУНА

Билки, подправки, восъци, цветя и хранителни продукти изпълват тази категория.
Съставки като шоколад,кафе, куркума, пчелен восък, лавандула, билки , овесена каша и др. могат да предадат на вашите сапуни чудесни визуални и текстурни качества.

МИНЕРАЛНИ СЪСТАВКИ В САПУНА

Друга натурална опция за добавяне на цвят и текстура на вашите сапуни са минералните съставки. Тази категория включва всички добавки, които са “от земята”, като глини, соли и пемза.

КОНСЕРВАНТИ И АНТИ-ОКСИДАНТИ

Тази категория включва добавки, които могат да ви помогнат да удължите живота на вашите масла, лосиони и сапуни.