Как да се избавим от тъмните кръгове под очите

Тъмното  оцветяване на кожата под очите е известно  като тъмни кръгове или сенки.

Някои от основните причини, които стоят  зад наличието на тъмни кръгове са наследственост/ген/ , стареене, суха кожа, продължителен плач, часове пред компютъра, психически или физически стрес, липса на сън и нездравословен начин на хранене. Тъмни кръгове под очите имат и мъже и жени от различни възрастови групи .
Тъмните кръгове не са сериозен проблем на кожата, но те карат  хората да изглеждат уморени, изтощени, с нездравословен вид  и да изглеждат  на повече години.

Ето няколко лесни  домашни рецепти с които ,можете да намалите тъмното оцветяване под очите ,а  взависимост от причината ,да ги накарате да изчезнат.

Но не забравяйте ,че лекуването с натурални продукти иска постоянство.

1. Бадемово масло
Бадемовото масло е чудесен природен продукт ,който е много полезен за деликатната кожа под очите.

Редовната употреба на бадемово масло ще помогне вашите кръгове да избледнеят. В допълнение към бадемово масло, можете да добавите витамин Е .
Преди да си легнете, нанесете малко бадемово масло върху тъмните кръгове и внимателно го втрийте  в кожата.
Оставете го да действа през нощта.
На следващата сутрин измийте със студена вода и поставете любимия крем за лице.
Следвайте тази мярка ежедневно, докато тъмните кръгове изчезват.

2. Краставица

Краставицата има избелващо действие върху кожата и същевременно леко стягащо действие .Има успокояващ и освежаващ ефект.

Изрежете прясна краставица на дебели филийки и ги охладете  в хладилника за 30 минути. Поставете филийките върху засегнатата област на кожата в продължение на около 10 минути. Измийте областта с вода. Повторете два пъти дневно в продължение на около една седмица или повече.
Друг вариант е да се смесят сок от краставица с лимонов сок в равни количества. Използвайте памучен тампон, за да нанесете сместа върху засегнатата кожа. Оставете го за 15 минути и след това измийте с вода. Следвайте тази мярка дневно в продължение на най-малко една седмица.

3. Сурови картофи

Картофа съдържа естествени избелващи агенти,които могат да помогнат за намаляване на  тъмните кръгове под очите,както и облекчаване на  подбухналостта.

Настържете един или два сурови картофи за извличане на сока. Потопете памучен тампон в сока и го поставете върху затворени очи. Уверете се, че сока покрива тъмните кръгове под очите, както и клепачите. Оставете сока да седи в продължение на 10 до 15 минути. Изплакнете с хладка вода. Повторете веднъж или два пъти дневно в продължение на няколко седмици.
Вместо картофен  сок, можете да използвате и дебели филийки картофи директно върху  засегнатите местата.

4. Розова вода /търсете флорална розова вода ,а не само ароматизирана/

Розовата вода има невероятни съставки за грижа за кожата. Тя подмладява кожата и има успокояващ ефект върху уморените очи. Благодарение на леки стягащи свойства, тя работи като добър за кожата тонер.

Накиснати в розова вода  памучни тампони,директно върху очите.  Оставете ги в продължение на около 15 минути.
Следвайте тази мярка два пъти дневно в продължение на няколко седмици.

5. Домат

Доматите  имат избелващи свойства, които могат да обезцветят  кожата до голяма степен.
Смесете една чаена лъжичка доматен сок с половин чаена лъжичка лимонов сок. Внимателно се намазват с тази смес  тъмните кръгове и се оставя да престои 10 минути. Изплакнете с вода. Следвайте тази мярка два пъти на ден в продължение на няколко седмици. Само доматен сок също работи.
Можете също така да се пие  чаша доматен сок с няколко листа от мента, лимонов сок и сол. За максимални резултати, този сок се пие веднага след като го изцедите . Пийте  го веднъж или два пъти на ден в продължение на около седмица.

6. Лимонов сок

Присъстващият витамин С в лимоновия сок ,също може да помогне за отстраняване на тъмните кръгове под очите, благодарение на избелващите си свойства.
Използвайте памучен тампон при прилагането на  пресен лимонов сок около очите. Оставете го в продължение на около 10 минути и изплакнете. Правете  това веднъж дневно в продължение на няколко седмици.
Друг вариант е да се направи гъста паста чрез смесване на една супена лъжица лимонов сок, две супени лъжици доматено пюре, щипка брашно и куркума на прах. Приложете тази гъста паста нежно около очите си. Изплакнете с чиста вода след 10 до 15 минути. Повторете два или три пъти седмично.

Забележка: Ако лимонов сок предизвиква усещане за парене след процедурата,прекратете използването му.

Очаквайте:

В нашия магазин ще ви предложим ръчно изработен серум за тъмни петна под очите,съдържащ  екстракти от хамамелис ,магданоз и мечо грозде.

Вашият коментар