Етерични масла


Етерични масла са един чудесен продукт в производството на натурален сапун  . Те осигуряват един естествен аромат в  домашните  рецепти и ефекта  е поразителен.За разлика от базовите масла ,те се прибавят в малки количества след като  осапуняването е завършило/преди разливане във формите /.Добавят се по различни причини: за аромат,да подсилят действието на сапуна и с лечебен ефект.

В днешно време  етеричните  масла , които идват от всички краища на планетата са  широко  достъпни и използвани.

Обхватът на етеричните масла е голям – от ароматизиране на ваната до промяна на умственото и емоционалното състояние (повишена жизненост, активна умствена дейност, сексуално желание, премахването на апатия, комфорт, спокойствие).

Етеричните масла имат лечебни свойства, следователно, често се използват за профилактика и лечение на много заболявания. Поради високата сила на проникване през кожата и разнообразното козметично действие етерични масла успешно се използват и за подобряване на състоянието на кожата.

По-долу ще намерите линкове , които ще ви отведат към различни масла използвани в производството на сапун. Всеки линк съдържа информация за маслото и за качествата които притежава.

Лавандула
Роза
Бергамот

 

 

САЙТА Е В ПРОЦЕС НА РАЗРАБОТКА